Ā siddhānt ________a lokmā prabodhyo. Answer: BhagwanSwaminarayane (31-34)What should onedefine as distinctfrom from the threebodies asbrahamarup? Answer: One's ātmā(36)Translate toGujarati: Eternal Answer: sanātan(31-34)Aksharbrahmaguruno prasangsadā param pritiane ____ karvo. Answer:divyabhāvthi (39)brahmarupnivibhāvnā kari sadaiva________ Answer:Parabrahmaniupāsanā karvi. (36)Bhagwan tathāgurune vishe_______ Answer:manushyabhāv najovo. (37)Akshar anePurushottambanne _______ Answer: māyāthipar chhe, (37)Who spread thesiddhānt BhagwanSwaminarayanrevealed to theworld? Answer: The Gunatitgurus (31-34)Who should alwaysassociate themselveswith the manifestAksharbrahmanguru? Answer: Mumukshus(39)MumukshuoepratyakshAksharbrahma gurunoprasang sadā _______ Answer: param pritiane divyabhāvthikarvo. (39)Translate toEnglish: manushyabhāv Answer: humantraits (37)Translate toGujarati: Joy Answer: ānand(35)Translate toGujarati: enthusiasm Answer:utsāhpurvak (35)What are Aksharand Purushottamabove the clutchesof? Answer: Māyā (37)Translate toEnglish: vishvās Answer: firm faith(38)What should onerenouce when wedevelop firm faith inBhagwan and theguru? Answer: Feebleness(38)How should oneengage is satsang,while refelecting onsuch a divinesiddhānt? Answer: Withconviction, joy andenthusiasm. (35)Translate toEnglish: param priti Answer: supremelove (39)Kāran ke ___ anePurushottambanne māyāthi... Answer: Akshar(37)Sākshāt guruharināprasangthi ā siddhāntjivanmā _______ Answer: prāpta karishakay chhe. (31-34)What would you attainwhen having intenseaffection for theAksharbrahman guru? Answer: Brahmic stateand realizing Bhagwan(40)Translate toGujarati: Intense affection Answer: dradh priti(40)Translate toEnglish: brāhmi stithi Answer: brāhmicstate (40)nirbaltāno ____karvo, dhiraj rākhvitathā Bhagwannubal rākhvu. Answer: tyāg (38)Aksharbrahma-swarup gurunevishe ____ priti... Answer: dradh(40)Translate toEnglish: divya Answer: divine(37)Translate toGujarati: patience Answer: dhiraj (39)Bhagwannāsākshātkārne________ Answer: pāmvānusādhan chhe. (40)What should onealways associate themanifestAksharbrahman guruwith? Answer: Supreme love,and divyabhāv (39)How should oneidentify the ātmāas? Answer:Brahmarup (36)Guruhari ____Swami Maharajepotānā... Answer: Pramukh(31-34)Translate toGujarati: body Answer: deh (36)Ā siddhānt ________a lokmā prabodhyo. Answer: BhagwanSwaminarayane (31-34)What should onedefine as distinctfrom from the threebodies asbrahamarup? Answer: One's ātmā(36)Translate toGujarati: Eternal Answer: sanātan(31-34)Aksharbrahmaguruno prasangsadā param pritiane ____ karvo. Answer:divyabhāvthi (39)brahmarupnivibhāvnā kari sadaiva________ Answer:Parabrahmaniupāsanā karvi. (36)Bhagwan tathāgurune vishe_______ Answer:manushyabhāv najovo. (37)Akshar anePurushottambanne _______ Answer: māyāthipar chhe, (37)Who spread thesiddhānt BhagwanSwaminarayanrevealed to theworld? Answer: The Gunatitgurus (31-34)Who should alwaysassociate themselveswith the manifestAksharbrahmanguru? Answer: Mumukshus(39)MumukshuoepratyakshAksharbrahma gurunoprasang sadā _______ Answer: param pritiane divyabhāvthikarvo. (39)Translate toEnglish: manushyabhāv Answer: humantraits (37)Translate toGujarati: Joy Answer: ānand(35)Translate toGujarati: enthusiasm Answer:utsāhpurvak (35)What are Aksharand Purushottamabove the clutchesof? Answer: Māyā (37)Translate toEnglish: vishvās Answer: firm faith(38)What should onerenouce when wedevelop firm faith inBhagwan and theguru? Answer: Feebleness(38)How should oneengage is satsang,while refelecting onsuch a divinesiddhānt? Answer: Withconviction, joy andenthusiasm. (35)Translate toEnglish: param priti Answer: supremelove (39)Kāran ke ___ anePurushottambanne māyāthi... Answer: Akshar(37)Sākshāt guruharināprasangthi ā siddhāntjivanmā _______ Answer: prāpta karishakay chhe. (31-34)What would you attainwhen having intenseaffection for theAksharbrahman guru? Answer: Brahmic stateand realizing Bhagwan(40)Translate toGujarati: Intense affection Answer: dradh priti(40)Translate toEnglish: brāhmi stithi Answer: brāhmicstate (40)nirbaltāno ____karvo, dhiraj rākhvitathā Bhagwannubal rākhvu. Answer: tyāg (38)Aksharbrahma-swarup gurunevishe ____ priti... Answer: dradh(40)Translate toEnglish: divya Answer: divine(37)Translate toGujarati: patience Answer: dhiraj (39)Bhagwannāsākshātkārne________ Answer: pāmvānusādhan chhe. (40)What should onealways associate themanifestAksharbrahman guruwith? Answer: Supreme love,and divyabhāv (39)How should oneidentify the ātmāas? Answer:Brahmarup (36)Guruhari ____Swami Maharajepotānā... Answer: Pramukh(31-34)Translate toGujarati: body Answer: deh (36)

Satsang Diksha Questions 31-40 - Call List

(Print) Use this randomly generated list as your call list when playing the game. There is no need to say the BINGO column name. Place some kind of mark (like an X, a checkmark, a dot, tally mark, etc) on each cell as you announce it, to keep track. You can also cut out each item, place them in a bag and pull words from the bag.


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
  1. Ā siddhānt ________ a lokmā prabodhyo. Answer: Bhagwan Swaminarayane (31-34)
  2. What should one define as distinct from from the three bodies as brahamarup? Answer: One's ātmā (36)
  3. Translate to Gujarati: Eternal Answer: sanātan (31-34)
  4. Aksharbrahma guruno prasang sadā param priti ane ____ karvo. Answer: divyabhāvthi (39)
  5. brahmarupni vibhāvnā kari sadaiva ________ Answer: Parabrahmani upāsanā karvi. (36)
  6. Bhagwan tathā gurune vishe _______ Answer: manushyabhāv na jovo. (37)
  7. Akshar ane Purushottam banne _______ Answer: māyāthi par chhe, (37)
  8. Who spread the siddhānt Bhagwan Swaminarayan revealed to the world? Answer: The Gunatit gurus (31-34)
  9. Who should always associate themselves with the manifest Aksharbrahman guru? Answer: Mumukshus (39)
  10. Mumukshuoe pratyaksh Aksharbrahma guruno prasang sadā _______ Answer: param priti ane divyabhāvthi karvo. (39)
  11. Translate to English: manushyabhāv Answer: human traits (37)
  12. Translate to Gujarati: Joy Answer: ānand (35)
  13. Translate to Gujarati: enthusiasm Answer: utsāhpurvak (35)
  14. What are Akshar and Purushottam above the clutches of? Answer: Māyā (37)
  15. Translate to English: vishvās Answer: firm faith (38)
  16. What should one renouce when we develop firm faith in Bhagwan and the guru? Answer: Feebleness (38)
  17. How should one engage is satsang, while refelecting on such a divine siddhānt? Answer: With conviction, joy and enthusiasm. (35)
  18. Translate to English: param priti Answer: supreme love (39)
  19. Kāran ke ___ ane Purushottam banne māyāthi... Answer: Akshar (37)
  20. Sākshāt guruharinā prasangthi ā siddhānt jivanmā _______ Answer: prāpta kari shakay chhe. (31-34)
  21. What would you attain when having intense affection for the Aksharbrahman guru? Answer: Brahmic state and realizing Bhagwan (40)
  22. Translate to Gujarati: Intense affection Answer: dradh priti (40)
  23. Translate to English: brāhmi stithi Answer: brāhmic state (40)
  24. nirbaltāno ____ karvo, dhiraj rākhvi tathā Bhagwannu bal rākhvu. Answer: tyāg (38)
  25. Aksharbrahma-swarup gurune vishe ____ priti... Answer: dradh (40)
  26. Translate to English: divya Answer: divine (37)
  27. Translate to Gujarati: patience Answer: dhiraj (39)
  28. Bhagwannā sākshātkārne ________ Answer: pāmvānu sādhan chhe. (40)
  29. What should one always associate the manifest Aksharbrahman guru with? Answer: Supreme love, and divyabhāv (39)
  30. How should one identify the ātmā as? Answer: Brahmarup (36)
  31. Guruhari ____ Swami Maharaje potānā... Answer: Pramukh (31-34)
  32. Translate to Gujarati: body Answer: deh (36)